La Comunitat Islàmica de Blanes (amb 1.600 euros), la Comunitat Musulmana del Ripollès (amb seu a Ripoll, 2.310) i l'Església Evangèlica Adventista de Girona (800) són les úniques entitats de confessions religioses minoritàries de la demarcació que han estat beneficiades per les ajudes econòmiques que atorga, anualment, la Fundació pública Pluralisme i Convivència a fi que puguin desenvolupar, exclusivament, projectes de tipus educatiu, cultural i d'integració social. En total, 4.710 euros, que estan lluny dels 21.560 que van ser atorgats el 2011 (beneficiant 9 associacions) o, a tall d'exemple, els 30.500 del 2007 (8 entitats). Pluralisme i Convivència ha subvencionat, en el conjunt de l'Estat espanyol, projectes per valor de 855.000 euros. Al 2011, la quantitat destinada havia estat de 2.526.310 euros. Entitats, comunitats religioses i llocs de culte poden concórrer, anualment, a la convocatòria.

L'edició de 2011 havia atorgat diners a la Comunitat Evangèlica Adventista de Girona (800 euros); l'Església Evangèlica Baptista de Girona (3.220); les comunitats de Salt, Banyoles i Blanes de l'Església de Déu, Centre Cristià Fe, Esperança i Amor (1.500 cadascuna d'elles); la Comunitat Musulmana de Girona (2.550 euros); la Comunitat Islàmica de la Garrotxa (amb seu a Olot, 2.870); la Comunitat Islàmica d'Empuriabrava (Castelló d'Empúries, 4.620); i la Comunitat Musulmana del Ripollès (3.000). Al 2007, l'Estat espanyol va subvencionar 7 entitats islàmiques (de Blanes, Cassà de la Selva, Lloret de Mar, Olot, Palamós, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners) amb 29.500 euros. Els 1.000 restants van ser pel Centre Cristià Evangèlic de Blanes.

Menys diners

Les entitats gironines que van presentar la sol·licitud coneixien que, en aquesta convocatòria, hi hauria una retallada prou significativa. A més, els resultats de les darreres eleccions generals (i el consegüent canvi de govern) ha provocat un retràs en la publicació de la resolució. L'Estat adjudica els ajuts amb els criteris d'"imparcialitat", "no discriminació" i "proporcionalitat" (variables de selecció expressades en els estatuts de la fundació). Es té en compte el nombre d'entitats participants en la convocatòria, quines són les seves necessitats i la capacitat que tenen els impulsors de cada projecte per justificar les despeses. Una de les obligacions que tenen els beneficiaris d'aquestes subvencions és, precisament, justificar els diners. Les associacions que volen participar en aquesta línia d'ajusts han d'estar inscrites al Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia.