Trencar el fals antagonisme entre les Ciències i les Lletres, i reivindicar un esperit renaixentista i que la tècnica no impedeixi la sòlida formació humanista, és el missatge principal del curs L'Art de curar, dins el I Fòrum d'Humanitats i Ciències de la Clínica Bofill, que té la col·laboració de la Diputació, l'Ajuntament i la UNED.

Amb uns 130 inscrits procedents de Girona i Barcelona, el curs, que té com a ànima impulsora el metge Juan Francisco Campo, es durà a terme al Centre Cultural La Mercè. L'acte inaugural (avui a les 16h) té la participació confirmada de l'alcalde, Carles Puigdemont, el president de la Diputació, Jaume Toreramadé, el director de la UNED, Josep Arnau, i el director general de la clínica Bofill, Juan Ortega. Les primeres sessions d'avui versaran sobre Anatomia i escultura en el món antic (Carles Patiño) i Goya: malaltia i transformació (Jaume Pla).

Per dissabte s'han programat les lliçons de Francesc Miralpeix (El cos humà en el Renaixement), Pere Bellvert (El Concili de Trento i les Belles Arts), Juan Francisco Campo (Caravaggio: malaltia i mort), Maria Josep Balsach (Avantguarda i psicoanàlisi) i Javier Cercas (Literatura i malaltia). El curs es clourà amb un concert de música de cambra d'Accorthing, amb Esther Schutz (violí), Maria Figa (piano) i Jesús Lira (violí).

El doctor Campo creu que els metges d'avui es "fien molt" de la tecnologia, però "no llegeixen i ?obliden preguntar al malalt de quin poble procedeix".