Que siguin els col·lectius universitaris els implicats en l'elecció del rector: la representant al càrrec a la Universitat de Girona ho té clar. Partidària de presentar resultats a la societat civil, apunta però que delegar aquesta tria és "un pas que va molt més enllà".

La UdG donaria suport a una modificació semblant del model organitzatiu?

Tenim convocat un grup de treball per al 12 de setembre on professors, PAS i estudiants analitzarem el tema a fons. Un cop trobats els tres col·lectius, cosa essencial donada la trascendència del fet, estudiarem el document presentat per la Generalitat i emetrem una opinió conjunta.

I la seva de personal, quina és?

Crec que l'elecció d'un rector ha de ser democràtica, i que hi ha de tenir un pes molt important la comunitat universitària. En la proposta de Castellà, de les quinze persones al patronat només cinc estarien escollides per la universitat. A més en l'elecció hi intervindrien només els professors, no la comunitat estudiantil: no ho veig clar.

Aquesta tardor serà moguda.

El tema està sobre la taula i cada cop més candent, i per descomptat que s'ha de discutir i se'n parlarà molt els propers mesos. Que quedi clar que com a universitat acceptem el retiment de comptes que sigui necessari, però que el Parlament pugui incidir tant en l'elecció del rector és un pas que va molt més enllà: ho han de fer tots els col·lectius de la comunitat universitària.

Fa temps, però, que la governança de les universitats està sobre la taula.

És un tema polèmic, però ja fa uns anys els rectors vam publicar el Llibre Blanc de les Universitats, on demanàvem poder presentar anualment els nostres resultats. Estic d'acord a retre comptes a la societat, però d'aquí a l'elecció del rector hi ha molt de tros.