Li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida: una hora i mitja "de la més autèntica i plena llibertat que mai podrà gaudir un ésser humà; la llibertat de passar comptes, de dir de veritat tot el que pensa, de ser sincer per una vegada". Aquesta és la premissa de la qual parteix Temps, la nova proposta de Teatre de Guerrilla, que dirigida per Ramon Fontserè i coproduïda per República de Guerrilla i el festival Temporada Alta servirà també per inaugurar la nova temporada del teatre Cirvianum de Torelló.

La peça, escrita i interpretada per Quim Masferrer, planteja la possibilitat com la proximitat de la mort també implica "la llibertat de saltar-se les normes polítiques, socials i morals; la llibertat de qui no es pot empresonar, ni multar, ni imputar, ni castigar". Així és com aquest proper divendres, es podrà veure una proposta que planteja "una hora i mitja d'intensa tristesa, de crítica desbocada, d'ironia, de comiats, planys, records, olors, amics, paisatges que mai més no sentirà". Així, el popular còmic es posarà sota la batuta del "joglar" Fontserè per plantejar desitjos insatisfets, i per bolcar en format de tragicomèdia "un cúmul de ràbia, rancúnia i venjança", però també la llibertat de riure's del mort, d'ell mateix, i de qui el vetlla: el públic.

Després d'aquesta primera posada en escena al teatre Cirvianum de Torelló, el nou espectacle de Teatre de Guerrilla es podrà veure en el marc del Festival Temporada Alta. Serà en fins a tres ocasions, a La Planeta: el dijous 11 d'octubre, el divendres 12 i el dissabte 13, en les tres ocasions en un únic passi a les nou del vespre.

A Torelló, la temporada que s'inaugura amb Temps es completa amb altres propostes com l'Incendis d'Oriol Broggi o un concert de Juan Perro.