El gironí David Ibáñez afronta des d'aquest 2012 el repte de ser el director de la Fira Mediterrània de Manresa, el certamen d'espectacles d'arrel tradicional de referència a Catalunya i que enguany -del 8 a l'11 de novembre- arriba a la seva quinzena edició. Aquest dimarts 16 d'octubre, Ibáñez ha protagonitzat una tertúlia amb els lectors sobre la seva feina davant del festival, la programació que s'ha confeccionat i la situació actual de la cultura catalana. "La creativitat serà la clau per superar la situació de crisi", assegura.

De la 15a Mediterrània, Ibáñez en destaca dos propostes, la inauguració i la cloenda: "el coreògraf andalús Andrés Marín ens mostrarà el flamenc més potent i innovador el dia 8 de novembre. I Isaki Lacuesta farà una espectacular cloenda a la plaça Major el dia 11, amb una mescla de teatre de carrer i projeccions de gran format". A més, "per als indecisos", el dia 10 de novembre es proposen "dos itineraris temàtics que permeten veure algunes de les propostes més potents de la Fira".

El certamen és, a parer del seu director artístic, "una eina important tant per potenciar la nostra tradició com a país com per enfortir el nostre sector cultural" i considera que la seva aportació en aquest procés "és una gran responsabilitat i un privilegi".

"En aquests moments de dificultats, els agents tenen més necessitat que mai de connectar-se per obrir noves línies artístiques i de negoci I també d´anar a buscar mercats al exterior. La Fira, tot i que tingui molta visibilitat la programació artística, dedica bona part dels seus esforços a la interconnexió i la projecció exterior de la nostra cultura tradicional i els nostres artistes", destaca.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un post-grau en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona, David Ibáñez s'ha fet càrrec de la coordinació de l´Espai Marfà de l´Ajuntament de Girona, un equipament dedicat a la creació, formació i assessorament en matèria de música moderna, a la vegada que exerceix la direcció artística externa de música moderna de l´Auditori de Girona. Anteriorment, havia estat coordinador d´activitats Musicals de l´Auditori de la Mercè (a Girona), codirector artístic del Festival de Músiques Religioses del Món de la mateixa ciutat, programador musical al seu Auditori Palau de Congressos i cap de Màrqueting i comunicació al mateix equipament.