Un estudi elaborat per l'Associació Catalana d'Infermeria Familiar i Comunitària, l'AIFICC, presentat ahir ha conclòs que la crisi econòmica ha provocat un canvi d'hàbits alimentaris, a causa del qual els ciutadans mengen més aliments econòmics i de menor qualitat.

No obstant això, la portaveu de l'AIFICC, l'infermera Gemma García, ha explicat que "no s'ha detectat cap malaltia orgànica durant aquests dos darrers anys que es pugui vincular a canvis en l'alimentació", segons un comunicat d'aquesta entitat.

El 43% dels participants en l'estudi ha canviat els seus hàbits alimentaris, augmentat un 20% la compra de congelats (especiament de peix i verdures), i reduïnt el consum de cuinats preparats, que només compren un 5% dels enquestats. De la mateixa manera, gairebé el 70% dels enquestats en aquest estudi ha reconegut que actualment es fixa més en el preu que en la qualitat dels aliments que compra.

Més estrès, menys salut

Els resultats d'aquest estudi presentat ahir també ha mostrat que prop del 70% dels ciutadans se sent més estressat, i prop del 30% considera que té pitjor salut a causa de la crisi. La salut és la principal preocupació de gairebé la meitat dels participants, seguida de la crisi econòmica (35%), segons aquest informe.

L'estudi s'ha elaborat analitzant persones que tenien una cita a la infermeria de l'àrea bàsica d'un barri de Reus, el d'Horts de Miró, entre els mesos de juny i agost d'enguany.