La cantant Montserrat Caballé està ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital de Sant Pau de Barcelona arran d'un ictus lleu del qual està evolucionant favorablement, segons que van informar ahir fonts del centre hospitalari als mitjans de comunicació.

La cantant va patir l'ictus dissabte passat, durant la seva gira a Sibèria, i com a conseqüència d'això va caure a terra i es va trencar l'húmer com ja va avançar Diari de Girona. Va ser traslladada d'urgència amb un jet privat a Barcelona on se li van practicar diverses proves, que van confirmar la trencadura òssia; per aquest motiu, es va anunciar la suspensió de la gira que l'havia de dur avui mateix a l'Auditori de Girona, tot i que encara es desconeixien els motius d'aquella caiguda.

Les mateixes fonts de l'Hospital de Sant Pau van explicar ahir que la soprano no ha hagut de ser intervinguda per aquesta fractura, sinó que se li ha fet un tractament conservador. Caballé ha evolucionat "molt favorablement" des de dissabte, i en tant que l'ictus ha estat lleu aquest no li ha afectat "ni la mobilitat ni a la força en cap dels dos costats".

A més, també s'ha apuntat que roman "absolutament conscient". Malgrat això, per ara continua ingressada a l'UCI en observació.

Esperant un nou concert

Avui era la data prevista per a l'estrena de Montserrat Caballé sobre l'escenari de l'Auditori de Girona, un equipament que encara no ha acollit cap de les seves actuacions. Però dissabte mateix, es comunicava des de l'Auditori que la soprano havia patit un accident durant la seva gira a Rússia i que havia hagut de cancel·lar "totes les dates que tenia compromeses de manera immediata", entre elles la gironina.

Tot i que s'està procedint al retorn de l'import de les entrades, des de l'Auditori s'apunta que s'està treballant per poder trobar una nova data dins "l'atapeïda agenda" de la cantant, que té concerts compromesos fins al 2016. Si tot es desenvolupa segons el previst en un primer moment, Caballé podria visitar Girona la propera primavera, possiblement entre els mesos de març i abril.