El director de la Companyia de Ballet del Teatre Bolxoi de Moscou, Serguei Filin, que va patir greus cremades a la cara i els ulls després de ser atacat amb àcid, serà sotmès a una nova cirurgia ocular, segons van anunciar ahir fonts mèdiques.

"En els pròxims dos dies els oftalmòlegs detallaran la data de l'operació", va dir a l'agència Interfax el doctor Aleksandr Mitichkin, director de l'hospital 36 de Moscou, on de troba ingressat el mestre del ballet. El metge va indicar que Filin, que divendres passat-el mateix dia de l'atac amb àcid-va ser operat dels ulls, evoluciona favorablement.

El director del Ballet del Bolxoi, de 42 anys, va ser atacat de matinada en un aparcament al centre de Moscou, on un desconegut li va ruixar la cara amb àcid.

Els companys de Filin al llegendari teatre rus, un dels més importants del món, relacionen l'atac amb l'activitat professional del mestre en la companyia de ballet.

"Serguei sempre va estar amenaçat, des que va assumir el càrrec. Abans d'arribar també eren pressionats seus predecessors. Mai havíem pensat que la guerra pels papers, no pel petroli o propietats, pogués arribar a aquests extrems criminals", va lamentar la cap de premsa del Bolxoi, Katerina Nóvikova. La polèmica i els escàndols persegueixen al Teatre Bolxoi, que va arribar a ser investigat per la fiscalia russa.