El reconegut saxofonista nord-americà Kenny Garrett ha donat el tret de sortida a la 13ª edició del Festival de Jazz a l'Auditori de Girona en la seva única actuació arreu de l'Estat presentant el seu nou treball, el 17è, anomenat 'Pushing the World Away'. Un disc que es donarà a conèixer oficialment el proper dimarts, coincidint amb el dia 17 de setembre. L'antic membre de la banda de Miles Davis, acompanyat d'un piano, un contrabaix i percussió, ha fet vibrar als 400 espectadors aplegats en un concert amb entrades exhaurides. D'aquesta manera s'ha iniciat un festival que farà moure la ciutat seguint els ritmes de músics de referència com Marco Mezquida, Dan Ben Lior o Xavi Torres.

La nit ha començat a ritme de 'Boogie-Boogie' i ha seguit amb 'J Mack', dues de les noves cançons que es poden trobar dins del 17è disc de l'artista, 'Pushing The World Away'. Des del primer moment, Kenny Garrett s'ha posat el públic a la butxaca i l'ha fet vibrar a ritme del 'soul' i del jazz més emocionant amb l'ajuda de la seva banda de músics. I és que, els gairebé 400 espectadors que s'han reunit a l'Auditori de la ciutat han pogut escoltar, en exclusiva, aquest nou treball del gran saxofonista. L'espectacle que ha ofert aquesta nit és l'únic concert que realitza a l'Estat durant la seva gira internacional i arriba dos dies abans que el músic presenti oficialment la seva nova obra.

Nascut a Detroit l'any 1960, Garrett està considerat com un dels saxofonistes més importants i audaços de la seva generació i del panorama internacional actual del món del jazz. Després de formar-se en l'orquestra de Duke Ellington, va pasar a formar part de la banda de Miles Daves on va començar a destacar per la seva gran habilitat musical. Posteriorment, ha participat al costat d'artistes com Art Blakey, Joe Henderson, Fredie Hubbard, Chick Corea, John McLaughlin i Herbie Hancock. L'any 2009 va guanyar un Grammy en la secció de millor àlbum de jazz instrumental i ara fa un any també va rebre dues nominacions pel seu últim disc com a líder anomenat 'Seeds from the underground'.

D'aquesta manera, la 13a edició del Festival de Jazz de Girona ha aixecat el teló i comença la seva àmplia programació que s'allargarà fins el proper 29 de setembre. Durant aquests dies, per la capital gironina passaran noms tant destacats de l'escena catalana i internacional com Marco Mezquida, Dan Ben Lior, Walk Tall, el pianista Xavi Torres, David Poblete & Saltsazz, Tak! o Karol Green & Santi Careta, entre molts d'altres. Enguany, el 67% de tots els espectacles i activitats són gratuïtes i el festival s'ha marcat com a pilar bàsic oferir concerts a preus molt populars que es mouen entre els tres i els dotze euros. "Tothom em fet un esforç, artistes i organitzadors, per poder tirar endavant aquest festival", ha assegurat el director de la mostra, Francesc Ubanell.

"És un festival diferent, que aposta pel risc i ofereix presentacions de discos i novetats", ha assenyalat. Des de l'organització esperen arribar al 85 o 90% d'ocupació, un xic superior a les xifres obtingudes durant la darrera edició. "Creiem que obtindrem bons resultats perquè ja tenim tres concerts amb totes les entrades exhaurides", ha assenyalat el director.