La crisi segueix colpejant fort al sector cultural. Les retallades i l'eliminació d'una sèrie de subvencions són els principals motius pels quals el Museu del Joguet de Catalunya tancarà les seves portes des d'avui dimarts i fins al proper 6 de febrer. Un mes sense obrir les portes al món de la màgia més extraordinària de tots els temps, el dels joguets. Avui, data assenyalada en el calendari de molts infants com aquella en la que podran gaudir dels regals que els reis els han portat, tancarà les portes de forma temporal un museu que recull la història d'aquest objecte que, d'una manera o altre, ha fet les delicies de totes les generacions.

Segons una nota dels responsables de l'equipament situat a Figueres, aquest tancament permetrà un important estalvi en les despeses d'electricitat per a la il·luminació, de gas per a la calefacció i altres conceptes que s'inclouen en el funcionament ordinari del Museu. Tanmateix, en la mateixa nota, els responsables del Museu del Joguet de Catalunya, creat el 1982 a Figueres, deixen clar que l'activitat no s'aturarà del tot. Per aquest any en el qual acabem d'entrar, la instal·lació acollirà moltes exposicions noves, com la de baldufes topogràfiques, la de commemoració del 70è aniversari de la mort d'Antoine de Saint-Exupéry (autor d'El Petit Príncep), una de jocs amb taules de multiplicar o la de baralles de cartes catalanes.

Tot plegat, però, no arribarà fins al dijous 6 de febrer, data en la qual tots els amants del joguet podran tornar a gaudir de la màgia d'un museu que recull la història de la il·lusió de milers de nens de totes les generacions.