Els catalans Nora Navas i Eduard Fernàndez opten als Goya com a millor actriu i millor actor protagonista per les seves interpretacions a Tots volem el millor per a ella i per Todas la mujeres, respectivament. Navas competirà amb Imma Cuesta, Marian Álvarez i Aura Garrido per fer-se amb l'estatueta a la millor interpretació femenina, mentre que Fernández ho farà amb actors de la trajectòria de Tito Valverde, Antonio de la Torre i Javier Cámara.

El cinema català també estarà representat als Goya per Neus Ballús per La plaga a la millor direcció novell, per Enric Rufas per La herida al millor guió original o per l'humorista Berto Romero, com a millor actor revelació. Les nominacions al cinema català han estat onze en total, entre les que també hi ha la de Joan Amorós a la millor direcció de producció per Los últimos días; Lluís Rivera i Félix Bergés als millors efectes espcials per Los últimos días i per Zipi y Zape y el club de la canica, respectivament; Llorenç Miquel a la millor direcció artística per Alacrán enamorado; la pel·lícula Món petit al millor documental; Joan Valent a la millor música original per Las brujas de Zugarramurdi.

La gran família española del director Daniel Sánchez Arévalo amb 12 nominacions ha estat la pel·lícula que s'ha endut més candidatures als premis Goya 2014. Aquest film optarà entre d'altres a les estatuetes a la millor pel·lícula, a la millor direcció, al millor guió original, a la millor cançó original o a la millor interpretació masculina de repartiment. Las brujas de Zugarramurdi d'Àlex de la Iglesia amb la nominació a deu categories i Caníbal de Manuel Martín Cuenca amb vuit han estat les altres dues pel·lícules amb major número de candidatures.

Una de les novetats dels premis del cinema espanyol d'enguany és que les candidates a millor llargmetratge són cinc en comptes de quatre, com fins ara. A aquest guardó opten 15 años y un día, Caníbal, La gran família española, La herida i Vivir es fácil con los ojos cerrados. Les nominacions als premis Goya 2014 les van donar a conèixer ahir els actors Quim Gutièrrez i Clara Lago en un acte que es va portar a terme a la seu de l'Acadèmia del Cinema i en què també va participar el president de la institució, Enrique González Macho.

La festa dels nominats es portarà a terme el pròxim 20 de gener als teatres Canal de Madrid mentre que la gal·la dels Goya 2014 tindrà lloc el 9 de febrer a l'hotel Auditórium de la capital espanyola amb Manel Fuentes de presentador.