El restaurant El Celler de Can Roca, catalogat des de fa un any com el millor del món, oferirà durant juny i juliol d'aquest any sis sopars benèfiques a un preu de 10.000 euros el cobert, segons informen els responsables de l'establiment.

La iniciativa arriba després d'un acord entre els germans Roca i la marca de whisky escocès The Macallan i rebrà el nom de 'L'Últim Sopar'.

El menú s'inspirarà en les aromes d'aquesta beguda espirituosa, que serà la que acompanyi el menjar en lloc del clàssic vi.

El sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, s'ha encarregat de captar l'essència dels diferents tipus de whisky de The Macallan.

Els sopars estaran restringits a un nombre molt limitat de comensals i els beneficis nets, al costat d'una contribució addicional de la firma escocesa, es destinaran a una organització benèfica.

El menú constarà de 22 plats de disseny exclusiu, format per deu entrants, deu principals i dues postres, al costat d'una variada gamma de whisky, que inclou una edició especial del Lalique 5, el més car del món segons els organitzadors d'aquesta iniciativa.

Per a The Macallan, la seva connexió amb Espanya deriva de l'envelliment de la beguda, que produeix en botes de jerez que prèviament han contingut vi olorós sec.