El festival internacional de música i dansa de Les Preses Ésdansa compta avui amb la presència de Kepa Junkera, Sorginak i Tururut Bonaigua, que presenten l'espectacle Topaketa Ripollès-en. L'intèrpret i compositor, el grup basc i la formació ripollesa ofereixen un interessant maridatge -en català, topaketa vol dir encontre- de sons d'Euskadi i del Pirineu català.

El repertori es basa en temes populars que el líder de Tururut Bonaigua, Amadeu Rosell, ha pogut recopilar a Beget, principalment de Peret Blanc, amb qui va compartir amistat i actuacions. El concert d'avui es va preestrenar a principis d'aquest mes d'agost a Sant Joan de les Abadesses, amb èxit de públic i de crítica, mentre que la seva estrena oficial es preveu per al mes de setembre a Manresa.

Així, a l'escenari hi haurà Kepa Junkera, Amadeu Rosell, les quatre intèrprets de Sorginak, Jordi Palau, Pep Solà i Pep Sànchez. El recital comença a les 10 de la nit, al recinte Ésdansa, just al centre de Les Preses.

Mentrestant, més enllà del concert, el festival internacional també compta avui amb els tallers de l'Ésdansa'T, que són de dansa tradicional i es dirigeixen a persones adultes. En concret, a la jornada es preveu treballar el ball folk, el ball de cercolets del Seguici Popular de Corpus de Barcelona, a més de la dansa balcànica. Així mateix, avui és el torn de l'última sessió de tallers del Petit Ésdansa, que es dirigeix a infants de 3 a 12 anys.

Finalment, per avui també s'ha programat la segona sessió del cicle "Parlem de...". Es tracta d'unes xerrades-tertúlies sobre les qüestions que estan relacionades amb el món de la dansa tradicional, que justament s'emmarquen en la vocació de campus de dansa que és l'Ésdansa de les Preses. La sessió es farà a dos quarts de vuit a l'Espai de Dansa d'Arrel Tradicional. L'activitat és gratuïtat i oberta a tothom. Els etnomusicòlegs Ramon Vilar i Pilar López són els responsables de parlar de la figura de Rafel Patxot i, en concret, de la seva relació amb l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.