L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdG va distingir ahir els millors estudiants de les seves cinc titulacions, durant l'acte d'inauguració de curs, que també va incloure un reconeixement a l'exrector Joan Batlle, doctor del Departament d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors.

Els estudiants distingits corresponen al curs 2012/2013 i són els següents: Joel Salvatella (Premi extraordinari de la titulació d'Enginyeria Industrial), Xavier Figueras (Arquitectura Tècnica), Andreu Minobas (Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica), Adrià Quintanas (Enginyeria Mecànica) i Helena Matabosch (Enginyeria Química).

Joaquim Salvi, director de la Politècnica, va afirmar en declaracions a aquest diari que el centre segueix fidel a la línia d'estimular la cultura de l'esforç amb distincions com aquestes als millors estudiants llicenciats.

D'altra banda, durant l'acte d'inauguració del nou curs, celebrat a l'edifici Politècnica I, també es va atorgar el premi més valorat que pot rebre un professor, que és la Distinció de l'EPS, la qual es reserva a les persones que han tingut una trajectòria destacada quan els arriba el moment de la jubilació.

El distingit d'aquest any és l'exrector Joan Batlle, membre del grup de recerca Vicorob. Durant l'acte també es va lliurar el Testimoni EPS a tres jubilats amb més de 25 anys al servei del centre: Carles Barceló, Narcís Verdaguer i el mateix Joan Batlle.

Així mateix, la jornada va incloure l'entrega dels Reconeixements EPS al Col·lectiu Moviment Nòmada i a l'Equip UdG Racing Team.

Encara més elogis. Es va lliuirar el Premi Projectes Final de Carrera 2014 de la demarcació de Girona del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya al treball Navegació, control i modelització del robot submarí Sparus II, d'Eduard Vidal.

També va ser el dia de Bernat Muñoz i Eduard Peiris, que van rebre, de mans d'Albano Sánchez, el reconeixement de millors estudiants de l'àmbit tècnic informàtic.

L'acte va comptar amb diversos parlaments i la conferència La responsabilitat civil de les professions tècniques, a càrrec d'Antoni Aulés, assessor jurídic de la Mútua d'Enginyers Industrials de Catalunya.