L'acadèmic de les Lletres Brasileres Arnaldo Niskier creu que el "Núvol de Llibres", el projecte de biblioteca virtual en línia que es va crear al Brasil fa tres anys amb gran èxit, és una eina perfecta "contra la pirateria". Niskier, que va ser secretari d'Estat d'Educació, Cultura, Ciència i Tecnologia a Rio de Janeiro, va explicar ahir que, des de l'experiència que li dóna haver estat educador, aquest projecte a la xarxa "no dóna raons per estimular la pirateria, perquè, per tres euros al mes (uns 3,7 dòlars), des d'un ordinador o un mòbil pots accedir a dades o a més de 30.000 llibres que hi ha en el núvol".

El"Núvol de Llibres", que, segons revela Niskier, és un projecte que es traslladarà pròximament a Espanya i a Perú, és una biblioteca digital multiplataforma creada per Jonas Suassuna a la qual es pot accedir des d'ordinadors o mòbils connectats a Internet. "Aquesta experiència és una solució que em sembla inèdita al món", argumentava l'acadèmic. "A l'inici del pròxim any tindrem dos milions d'estudiants, de gent interessada a llegir els llibres a través del núvol. És una eina de molta qualitat i és un espectacle", afegia l'acadèmic, que aquests dies es troba de visita a Espanya.

D'altra banda, el professor i acadèmic va reclamar una reforma en el sistema educatiu del seu país perquè "mai l'educació i la cultura va ser una cosa prioritària per als governs", afegia. "Al Brasil tenim 60 milions d'estudiants en 200.000 escoles, més que la població de molts països del món, com Espanya, però no hi ha una educació de qualitat. Tenim classes de 3 o 4 hores diàries, quan n'hauríem de tenir de 8 hores. Els professors estan desmotivats i no reben salaris que siguin compatibles amb la dignitat humana" subratllava Arnaldo Niskier.