Un equip d'investigadors japonesos ha creat un programari per a androides destinat a programar robots que monitoritzin i ajudin a pacients amb demència en la seva vida quotidiana, van informar ahir mitjans nipons.

L'aplicació va ser la guanyadora en el primer concurs per a ?desenvolupadors organitzat per l'empresa japonesa de telefonia SoftBank, pocs dies de començar a vendre entre desenvolupadors tecnològics a "Pepper", el primer androide capaç de reconèixer i interpretar la veu, gestos i ?llen?guatge corporal del ésser humà. El Project Team Dementia resultar guanyador entre els més de 100 aspirants que van participar en el concurs celebrat diumenge a Tòquio. Amb el programari, "Pepper" pot mantenir converses senzilles amb pacients de demència, instar a que realitzin accions com aixecar-se o prendre les seves medicines, i fins i tot informar el doctor de quantes pastilles han pres a través de la seva connexió a internet.

El robot també pot avisar el pacient quan rebi un correu electrònic i fer-li preguntes com quants anys tenen els seus néts per comprovar si recorden correctament dades sobre la seva família.