Albert Soler roda un film sobre Xavier Cugat en producció amb TV3 i TVE

Lluís Gendrau (revista "Enderrock") reuneix a Girona els admiradors
del músic per projectar els actes del 25è aniversari de la seva mort

30.03.2015 | 07:16
Daniel Creus, Jordi Soler, Lluís Gendrau i Gemma Rodríguez.

El realitzador de cinema Albert Soler va avançar ahir a Girona que ja ha posat en marxa el rodatge de Sex, maraques & chihuahues, un film biòpic sobre la vida del gironí Xavier Cugat que compta amb la coproducció de TV3 i TVE. La pel·lícula, on no hi faltarà el glamour i música d'orquestra llatina, s'estrenarà a finals d'aquest any.
Albert Soler, director del documental Bucarest, la memòria perduda, sobre la vida del seu pare, el polític català Jordi Soler Tura, va participar ahir a la botiga Moby Disc de Girona en una reunió convocada per Lluís Gendrau, editor de la revista musical Enderrock, per trobar complicitats per commemorar els 25 anys de la mort de Xavier Cugat (1900 - 1990), gironí universal, músic i dibuixant, artista polifacètic i principal difusor de la música llatina als Estats Units.
Durant l'acte es va projectar un tast de Sex, maraques & chihuahues, projecte en el qual s'està treballant des de fa dos anys, i que Soler vol enriquir amb imatges dels arxius de Hollywood, si bé és el realitzador és conscient de l'alt cost dels drets de reproducció.
Xavier Cugat es va saber introduir com a director d'orquestra en el món del cinema i de les celebritats dels Estats Units, on va aconseguir una gran popularitat i va freqüentar artistes com Rita Hayworth, Frank Sinatra o Greta Garbo.
"La de Cugat és la història d'un èxit i d'un fracàs, d'algú que puja molt amunt i després cau molt avall", va comentar Soler, i va assegurar que ja ha tancat les negociacions amb TV3 i TVE per a la coproducció del film.
En la reunió d'ahir al Girona també hi va participar Daniel Creus, un admirador del gironí que gestiona www.xaviercugat.com, un portal a internet amb abundant informació sobre el músic nascut al cor del Barri Vell de Girona, ciutat a la qual va retornar en l'etapa final de la seva vida, quan per problemes econòmics va haver de posar en venda el seu espectacular vehicle Rolls Royce i rebaixar el nivell de vida que havia portat fins aleshores. Daniel Creus va assegurar que "molt nordamericans que visiten el Museu Dalí també vindrien a Girona si sabessin que hi ha un museu Cugat".
Lluís Gendrau, per la seva part, va exhibir alguns del centenar de discos d'època de la seva col·lecció particular sobre Xavier Cugat, i va explicar que tant la Diputació com l'Ajuntament de Girona s'han mostrat disposats a col·laborar amb els actes que s'organitzin per celebrar els 25 anys de l'absència de Cugat.
Entre els actes hi podria haver una exposició, la publicació d'un llibre i l'esmentada pel·lícula, per fer reviure la figura del músic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Marta Madrenas, amb Carme Sais i Carles Ribas.
La tercera sala del Bòlit ocuparà l'antiga fundació Espais del barri vell de Girona

La tercera sala del Bòlit ocuparà l'antiga fundació Espais del barri vell de Girona

El centre s'especialitzarà en fotografia i obrirà al públic l'arxiu i la biblioteca d'art...

Obres de Picasso, Dalí i Miró criden l´atenció en una exposició a Cadaqués

Obres de Picasso, Dalí i Miró criden l´atenció en una exposició a Cadaqués

Vicenç Altaió, comissari de la mostra, afirma que aquesta té molt èxit i que vol explicar la...

Una familiar de Dalí veu com «un malson» l´exhumació del cos del pintor figuerenc

Una familiar de Dalí veu com «un malson» l´exhumació del cos del pintor figuerenc

Eulàlia M. Bas Dalí, filla de Montserrat Dalí, ha viscut amb «dolor i impotència» la realització...

El film «Estiu 1993» s´acosta als 60.000 espectadors als cinemes

Estiu 1993 continua el seu camí d'èxit i ja s'acosta als 60.000 espectadors als...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema