Raimon Camprubí, Narcís Darder, Antoni Bernad i Mar Serinyà -estrella de Diàlegs amb la col·lecció- són els grans noms d'aquesta temporada al Palau Solterra de la Fundació Vila Casas a Torroella de Montgrí.

La directora artística de la Fundació, Glòria Bosch, va detallar ahir els nous canvis que s'han realitzat per la temporada d'estiu, la més important en nombre de visitants.

Pel que fa a les exposicions temporals que el Palau Solterra acollirà els propers mesos, es poden veure un conjunt de 32 retrats fotogràfics del barceloní Antoni Bernad. Totes les fotografies són primers plans d'artistes, escriptors, metges o polítics destacats de Catalunya com Mercè Rodoreda, Salvador Dalí, Carlos Plazos o Joan Miró, entre molts d'altres. "Es tracta d'un fotògraf a qui es coneix per la seva feina en el món de la moda i el disseny però també té retrats espectaculars", va destacar Bosch.

La segona exposició temporal s'anomena Dormilegues i és obra de Raimon Camprubí, que reflexiona sobre el concepte d'absència -sempre lligat a connotacions negatives- mitjançant un conjunt de fotografies de les restes de les peces de roba que personatges públics deixen a les seves habitacions o racons de casa seva.

La tercera mostra temporal està dedicada a l'empordanès Narcís Darder, enginyer tècnic que, com el seu pare, va interessar-se pel món de la fotografia. La mostra Reinventar la normalitat ha estat organitzada per Bosch i la filla de Darder, Isabel Darder, que ha explicat que part de les imatges i fotografies integrades són inèdites i mai abans s'havien tret a la llum. Tota la mostra gira entorn de la ciutat de Barcelona.

D'altra banda, el Palau Solterra arrenca el cicle inèdit Diàlegs amb la Col·lecció de la mà de Mar Serinyà. La jove artista va instal·lar-se en aquest museu per crear tota la seva obra, que combina la pintura, la veu i el moviment.