La purificadora d'aire més gran del món ja està dissenyada

29.06.2015 | 07:02
Imatge del prototip de l´«Smog Free Project» de Roosegaarde.

L'artista holandès Daan Roosegaarde ha dissenyat la purificadora d'aire més gran del món, un projecte que s'inaugurarà a Rotterdam al setembre, i que permetrà a través de tecnologia iònica netejar les ciutats de contaminació atmosfèrica.
Roosengaarde (1979) va explicar que el seu projecte consisteix en «una torre d'uns 6,50 metres d'altura, que absorbeix aire contaminat, el purifica i torna a escopir només aire net».
Juntament amb l'empresa ENS Europe i el professor Bob Ursem de la Universitat de Delft, l'estudi Roosegaarde ha patentat «aquesta espècie d'aspiradora basada en tecnologia de ions que avui en dia s'utilitza en hospitals, material lleuger i LED que permet capturar 2,5 micres (PM 2.5) », va explicar l'artista.
Aquesta torre s'inaugurarà el proper 4 setembre a les noves instal·lacions de l'estudi Roosengaarde a Rotterdam, amb la idea que més tard viatgi a Pequín i possiblement a altres ciutats.
Aquest projecte, que s'ha denominat «Smog Free Project (projecte sense contaminació)», «es pot muntar en un sol dia i el material no és pesant, així que el seu transport també és relativament fàcil i factible», va explicar l'artista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema