Naturalesa i romanticisme en les desfilades de Celia Vela i Escorpion a la 080

Comoditat i els talons vertiginosos protagonitzen una tercera jornada que va cloure Custo?Dalmau

02.07.2015 | 07:21
Propostes de Celia?Vela.

La naturalitat d'Escorpion inspirada en els paisatges rústics i el romanticisme dels motius florals de la dissenyadora Celia Vela van ser les protagonistes d'ahir en el tercer dia de la setmana de la moda 080 Barcelona Fashion Week, que va tancar la jornada amb una desfilada de Custo?Dalmau.
Per a la col·lecció primavera- estiu 2016, Escorpion es va mantenir fidel al seu segell de naturalitat i es va inspirar en la naturalesa per a la seva nova col·lecció «Rooftop Garden» (jardins de terrat, en anglès), en què aposta per cotó i lli en la seva versió més rústica. Els matolls secs de l'estiu mediterrani trencaven amb el blanc impiu de la passarel·la, un attrezzo encertat sobre el qual han desfilat faldilles i vestits de caiguda solta fins al turmell, amb reminiscències eivissenques només trencades per aparicions de motius florals i atrevits estampats.
L'amplitud també va predominar als ponxos i jaquetes, sempre algunes talles més grans d'allò estrictament necessari i només van trencar alguna camisa entallada o arremangada. I és que la comoditat, per fer més suportable la calor de les grans ciutats, és requisit dels dissenys d'Escorpion. Així ho demostren les sandàlies planes de cuir i les espardenyes de claudàtor, un calçat apte per portar el dia a dia, com la resta de les seves peces, que defugen de l'extravagància d'aquests esdeveniments i s'assembla al que es troba a les botigues.
La comoditat, en canvi, amb prou feines va durar uns minuts a la passarel·la de Celia Vela que, superades les espardenyes testimonials de les primers models, en una al·lusió als seus orígens - té la seva seu a Figueres (Alt Empordà)- va sotmetre els seus models a uns talons vertiginosos de difícil maneig a les pujades i baixades de la passarel·la. Això no obstant, la desfilada, que va ser mixta, va mantenir dues línies paral·leles, en què els homes van gaudir de més confort però que, al mateix temps, van quedar a l'ombra, no només per ser minoria, sinó també per les seves peces amb prou feines adornades amb bufandes o mocadors.
El repertori va ser molt més lluït en la línia femenina, que va arrencar amb vestits blancs àtons que focalitzaven l'atenció en els exuberants tocats de flors que adornaven els recollits. Aquest motiu es va mantenir a través dels succes?sius canvis, en referència a la història que ha inspirat la dissenyadora, i que ha estat mantinguda en el misteri fins a l'últim minut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema