Un segle després de la gestació de l'obra més universal de Manuel de Falla, El Amor Brujo, La Fura dels Baus la reinventa i la converteix en una òpera de veu i ritmes flamencs, amb molt foc i aigua, que s'estrenarà a Granada el 10 de juliol i que es veurà el 17 al Festival Castell de Peralada.

Al teatre de l'Ateneu Popular de Nou Barris de Barcelona, ahir al migdia es va poder conèixer algunes escenes del nou espectacle, basat en la versió de 1915 i que comptarà com a solistes amb la «cantaora» Marina Heredia i el ballarí i coreògraf Pol Jiménez.

Com no podia ser d'altra manera en un muntatge de la Fura, també es va veure com funcionarà la nova grua que s'ha construït per a aquest El Amor Brujo. El fuego y la palabra, d'una hora de durada. El director de la companyia, Carlus Padrissa, va explicar en roda de premsa que ha optat per la primera versió que es coneix de l'obra, i que es creu que va escriure María de la O Lejárraga, dona de Gregorio Martínez Sierra, a qui s'atribueix habitualment el text, per ser «més fresca», amb frases com: «gran part de la impunitat masculina està en la ignorància femenina».