fets i fe

més que un llenguatge nou

20.07.2015 | 15:07
més que un llenguatge nou

Els enviats especials que els Mitjans de comunicació destaquen per fer el seguiment del viatge papal a les tres nacións sudamericanes d'Equador, Bolívia i Paraguay, tenen un encàrrec difícil. Francesc, pare i pastor, no va allà a fer conferències. És tot ell un "evangeli", literalment, una bona notícia. Ho és la seva manera de conectar el poble, d'arrancar de la realitat, que vol dir , en primer lloc, de les "coses", sobre tot de les coses "atormentades" per la vida de cadascú.
Del poc menjar sobre la taula, del vestit espellofat, dels horitzons sense horitzó, o de les "coses", acumulades en mans de pocs que volen ser menys. Però el Papa parteix d'allò que palpa , en les mans i en el cor dels homes, i va assenyalant , després d'analitzar-ho tot a la llum de l'humanisme i de la fe, la "globalització de l'esperança", "que ha de substituir la gobalització de l'exclusió i de la indiferència". Les mateixes víctimes de la situación i els interessats en promoure un "canvi" poden fer molt. Han de fer molt en aquesta recerca quotidiana de les tres T: treball, taula i terra. Però immediatament el Papa Francesc enfronta l'home amb el seu veritable repte, li asenyala el camí primordial : "S'ha de canviar el cor". És el cor de la societat el que s'ha corrumput. És aquest cor que s'ha de redimir. D'entrada afirma: "No espereu d' aquest Papa una recepta. Ni el Papa ni l'Església tenen el monopoli de l'interpretació de la realitat social ni la proposta de solucions a problemes contemporanis". Convida els batejats a deixar el món xop del seu amor, en la relació personal, en la família, en el grup social i al món sencer, i convida tots els pobles que construeixin la seva història "cercant el seu propi camí i respectant valors que Déu ha posat en el cor". El fons geogràfic de la visita del Papa ha estat una teixit de Santuaris marians. Parlant de Crist i la seva Mare remou els cors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema