El Manitou, el veler presidencial de John F. Kennedy, conegut com la "Casa Blanca flotant" pel temps que hi passava, participa en la VIII regata Puig Vetlla Clàssica Barcelona, en la qual competeixen mig centenar d'embarcacions, algunes amb més de cent anys d'antiguitat.

Kennedy utilitzava el Manitou sovint a Nova Anglaterra, però mai va competir-hi, fins que a l'estiu de 1962 va reptar el seu amic i prestigiós regatista Emil Mosbacher. En aquest desafiament una patrulla de seguretat del Servei Secret el va perseguir i va constatar la gran velocitat que el veler va aconseguir. Aquesta regata entre amics va ?obrir les portes al Servei Secret perquè el Manitou desaparegués de la vida del president, amb l'excusa que seria un vaixell ideal per defensar la Copa Amèrica.

També navega per aigües de Barcelona en aquesta regata el Moonbeam IV, el veler on Rainiero de Mònaco i Grace Kelly van passar la seva lluna de mel el 1956. Dissenyat pel reputat William Fife III, és un dels pocs cúter àurics clàssics que segueixen navegant a dia d'avui, i segons els experts, és un dels vaixells més bells del món, no només pel seu exterior, sinó també pels seus luxosos detalls. El Moonbeam IV, que està a Barcelona competint amb l'elit mundial de les veles d'època clàssica, es va començar a construir el 1914, però la Primera Guerra Mundial va provocar que no s'acabés fins al 1929.