Un equip d'arqueòlegs coordinat pel Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha desenterrat tot de recipients ceràmics de l'edat del bronze final al jaciment de la Dou, localitzat l'estiu de 2005 durant les obres de construcció de la variant de Sant Esteve d'en Bas.

A la campanya d'excavacions d'aquest estiu s'ha localitzat aquest parament de taula que provindria d'un habitatge de l'època que s'hauria cremat.

Hi ha multitud de peces de ceràmica recuperades, restes de material de construcció cremat i també restes d'animals, segons els arqueòlegs, que apunten que aquestes restes fan pensar que ben a prop hi ha un poblat de grans dimensions.

«El que hem trobat pensem que formaria part d'una ocupació molt més gran que a hores d'ara encara no tenim localitzada però que en els propers anys esperem localitzar», va declarar ahir un dels arqueòlegs, Jordi Revelles.

Els recipients ceràmics recuperats al fossar de la Dou es poden classificar en tres categories: vaixella de taula, vaixella destinada a servir, vessar i a la preparació d'aliments, i un tercer grup destinat a la preparació, manteniment i cocció d'aliments. «Un parament sencer», van indicar. Algunes de les peces són de luxe per la seva originalitat en les formes i per un excés decoratiu inusual.