Cues inacabables es van formar ahir a l'entrada principal del Museu Dalí de Figueres. El fenomen es repeteix quan la nuvolositat desplaça el turisme de les platges cap a les ciutats de l'interior, però aquest any els responsables de la Fundació Dalí han ampliat l'oferta de compra d'entrades per atenuar la llarga espera als milers de persones que han tingut al mateix moment la brillant idea d'invertir el temps de manera instructiva visitant l'espectacle surrealista del Teatre Museu dissenyat pel mateix Salvador Dalí, que rep prop d'un milió de visitants anuals.

I és que els que compren l'entrada anticipada per internet poden accedir al museu per una porta alternativa on només cal mostrar el tiquet i l'accés es fa amb celeritat.

Fonts de la Fundació van reconèixer ahir que les llargues cues s'estan reproduint aquest any especialment els dies que fa mal temps. Les cues no es produeixen a la Casa Museu de Portlligat, on la visita és necessàriament concertada, i són rares de veure al castell de Púbol.

D'altra banda, la Fundació ha estrenat per primer any la visita nocturna guiada al Teatre de Figueres amb una tarifa única de 13 euros. L'entrada diürna costa 12 euros.

La nuvolositat va propiciar ahir la diàspora del turisme cap als pobles i ciutat d'interior. Els carrers més cèntrics de la ciutat de Girona també van rebre la massa turística durant tot el dia.