Locarno premia "Dead Slow Ahead"

17.08.2015 | 07:23
Fotograma de la producció catalana "Dead Slow Ahead".

El Festival de Cinema de Locarno ha reconegut amb el Premi Especial del Jurat de la secció oficial de Cineastes del present, dedicada a directors emergents, la coproducció catalana Dead Slow Ahead. El documental, que és l'òpera prima del cineasta barceloní Mauro Herce, és el retrat d'un viatge al vaixell de càrrega Fair lady, que travessa l'oceà. El títol de la cinta catalana premiada fa referència al terme en nàutica per parlar de la velocitat mínima per avançar sense arribar a aturar-se.
La 68a edició del prestigiós festival suís de cinema d'autor va començar el 5 d'agost i es va clausurar el dissabte a la nit. El director de Dead Slow Ahead, Mauro Herce, ha explicat que el film parla sobre "la soledat de l'home en el món actual i el seu intent per estar millor". Un dels altres temes és la relació entre l'home i la màquina. "L'home ha creat la màquina per ajudar-lo, per facilitar-li la vida i aquesta màquina se'l menja", va apuntar el director cinematogràfic.
També tracta sobre la violència de la natura envers l'home. "Aquí no hi ha ni bons ni dolents", ha detallat. Nanouk Films, una productora catalana amb experiència consolidada en el documental, amb treballs com BugarachEls anys salvatges, ha produït Dead Slow Ahead, juntament amb El Viaje Films, Bocalupo Films i TVC com a coproductora.
Mauro Herce es va graduar com a enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, el 1999 i el 2001 respectivament. La seva passió pel cinema i els viatges el van conduir a prosseguir els seus estudis a Cuba i diplomar-se a l'Escuela Internacional de Cine de San Antonio de los Baños, el 2003. Va aconseguir, posteriorment, una beca per a l'escola de cinema Louis Lumière, a París, on va finalitzar els seus estudis el 2004.
Ha treballat com a director de fotografia en una vintena de films. Alguns d'aquests treballs han estat seleccionats i en ocasions premiats en destacats festivals de cinema arreu com ara Canes, Berlín, Venècia, Sant Sebastià, Rotterdam, Locarno, Toronto o Mar de Plata. Durant la seva carrera també ha treballat com a director i ?gui?onista de diversos llargmetratges i curts, i també ha desenvolupat tasques de productor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema