El cicle de concerts Les nits de Marimurtra de Blanes ha tancat la seva edició d'enguany amb una ocupació superior al 90% i amb una mitjana de 200 persones per concert en un recinte dissenyat per acomodar un màxim de 200-220 espectadors, segons van informar ahir els seus organitzadors.

Aquest cicle musical, que se celebra cada estiu al Jardí Botànic Marimurtra, va arrencar el dia 1 d'agost amb un concert solidari a benefici de la Barcelona PID Foundation en el qual van actuar Enric Verdaguer i Boxets. La segona actuació realitzada el 8 d'agost, va anar a càrrec del cantautor Gerard Quintana, qui va efectuar el concert amb més afluència de públic de l'estiu. El concert del dia 15 d'agost, que havia de protagonitzar "pera Prima -el grup liderat per Susanna del Saz i Elena Martinell-, es va haver d'ajornar per motius meteorològics. Tot i això, finalment van actuar el diumenge, 23 d'agost, tancant un cicle de concerts, que en principi havia de cloure Eva Fernández Group, la banda de jazz catalana que, dissabte 22 agost, va omplir l'escenari del templet de Linné

Segons els organitzadors, en total unes 800 persones van assistir als 4 concerts celebrats aquest estiu a l'escenari de Marimurtra, situat al templet de Linné, just a sobre Sa Forcanera, la primera cala de la Costa Brava.

Fins socials

Els beneficis que genera Les Nits de Marimurtra es destinen íntegrament a la persecució dels fins socials de la Fundació Carl Faust, que, segons els seus estatuts són «la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica». La Fundació Carl Faust és una fundació privada que el 2009 va ser mereixedora de la Creu de Sant Jordi, mentre que el Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.