El Festival de jazz a la fresca de Vidreres, que enguany ret homenatge al club de jazz de la vila i a Frank Sinatra, va donar el tret de sortida el passat divendres amb un concert a càrrec de la cantant Saphie Wells, que es va acompanyar del Quartet CSCC. Una sèrie de refrescants temes d'aires brasilers, peces d'autors moderns i, fins i tot, algunes versions de Sting, van conformar el repertori d'un concert que es va desenvolupar al el pati de Can Xiberta.

L'entrada en escena de la Selva Big Band Jazz Orquestra, que celebra enguany el seu 25è aniversari, va posar la cirereta a la primera nit del festival jazzístic. Amb la direcció de Ramon Alsina, la formació integrada per quatre saxos, tres trombons, tres trompetes, piano i bateria es va acompanyar de la cantant Carme Esteva per combinar estàndards del jazz, amb clàssics d'Ella Fitzgerald i versions de The Beatles o Frank Sinatra, en un repertori en què també van sonar temes propis.

Nuts Quartet, duet format per ?Iña?ki Caparrós i Maia Kanan que va néixer fa tres anys amb la intenció de compartir amb tot el públic cançons conegudes del jazz, van protagonitzar ahir la segona jornada del festival, amb un repertori refrescant i molt extens que va incloure temes de blues. Al percussionista i bateria bolivià Fidel Cuentas i el baixista local Josep Colls se'ls van sumar en el concert d'ahir.

Acte de cloenda

El Festival de Jazz de Vidreres arriba avui a la seva fi amb dues grans actuacions. Andrea Motis & Joan Chamorro Trio oferiran un espectacle ple de matisos amb grans clàssics del jazz passats pel seu elogiat filtre. La parella de moda del jazz català comptarà avui amb la col·laboració del guitarrista Josep Traver. Per altra banda, el pati de Can Xiberta acull també avui, com a concert de clausura, una actuació que anirà a càrrec d'Agustí Burriel, un artista reconegut i sol·licitat en el món del blues i del swing, que homenatjarà Frank Sinatra, cantant el seu repertori més conegut. Aquest concert posarà punt final a la segona edició d'un festival que vol mantenir viu l'esperit del club de jazz llegendari del municipi.