El jove pintor Diaz Alamà se serveix d'una depurada tècnica academicista per recrear atmosferes clàssiques en les quals criden l'atenció detalls com ara un aparell de telèfon, uns pals de golf o un pírcing anellat al nas de la figura humana, elements que revelen escenes de la vida quotidiana moderna.

El grup El Claustre inaugurarà demà divendres la nova temporada amb una exposició de vint ?obres de mitjà i gran format de Diaz Alamà (Granollers, 1986), professor de dibuix de la Universitat de Barcelona que es va formar en Belles Arts en aquesta mateixa universitat, i que va completar estudis a la prestigiosa Acadèmia d'Art de Florència, on es va especialitzar en les tècniques dels grans mestres del segle XIX.

L'acte inaugural tindrà lloc a les 20.15 hores amb la participació confirmada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. L'artista ja havia exposat a El Claustre de Girona i de Figueres.

Els assistents podran comprovar de primera mà la força que prenen els protagonistes de la pintura d'Alamà, envoltats d'aristocràtiques teles, làmpades, cadires i taules, un attrezzo que en alguns quadres és substituït per capricioses fomes abstractes.

Marià Mascort, director d'El Claustre, va mostrar-se ahir molt honorat de poder inaugurar la temporada d'exposicions amb un artista que «aplica a temes d'avui les tècniques dels grans mestres».

Alamà inaugura una temporada que compaginarà a les galeries de Girona i Figueres els artistes habituals d'El Claustre amb alguns noms nous.

Entre aquests noms nous, Mascort va voler destacar el de Daniel Berlin, una proposta radical d'art contemporani que va guanyar la darrera edició del premi BMW de pintura. Berlin farà aquesta tardor la seva primera exposició individual a la galeria El Claustre de Figueres.

La programació prevista va quedar alterada per la luctuosa notícia de la mort dels pintors Antoni Pitxot i Xavier Carbonell, que havien de ser presents aquest hivern a El Claustre. En compensació, la galeria prepara unes exposicions d'homenatge.

D'altra banda, el grup El Claustre s'ha implicat en l'organització d'un concert de divulgació de l'òpera que tindrà lloc el proper 18 d'octubre a l'Auditori de Girona, amb una orquestra de més de 70 músics i un cor de més de setanta veus. El periodista Marcel Gorgori presentarà un espectacle que ha deixat molt bon gust de boca a les ciutats on ja s'ha pogut escenificar.

Finalment, com de costum, El Claustre programarà sortides culturals adreçades als socis i obertes a tots els interessats.

«Encetem una temporada amb una programació molt diversa per a una galeria nascuda el 1983 i que s'ha convertit en la més longeva de Girona», reinvindica Mascort.