Dos-cents candidats a ser propietaris d'una butlleta milionària de La Primitiva

El venedor, que va trobar el bitllet per casualitat, podria quedar-se amb els 4,7 milions d'euros si ningú demostra la propietat en una setmana

21.09.2015 | 07:16

Més de dues-centes persones encara reclamen el bitllet de loteria premiat amb 4,7 milions d'euros que no té amo i que serà per a un venedor de loteria, l'afortunat que el va trobar, si no apareix el seu propietari abans del proper 25 de setembre. Al juny de 2012 l'administració de Loteries de l'avinguda d'Alfonso Molina de la Corunya, va segellar una butlleta guanyadora, però del qual es desconeix qui és el propietari, que va deixar-hi marques inconfusibles.
Manuel Reija, que és l'encarregat de l'administració número vint-i-dos, situada a la cèntrica plaça de San Agustín, el va trobar de casualitat dies després davant el seu taulell i la seva sorpresa va ser enorme quan es va adonar que tenia un premi de 4,7 milions d'euros. Immediatament el va entregar a l'Ajuntament, que es fa càrrec dels objectes perduts, i aquesta administració va iniciar una recerca sense èxit del seu propietari. No obstant això, desenes de persones han passat per la plaça de Maria Pita, on hi ha la seu del Govern corunyès, per reclamar la propietat de la butlleta guanyadora. Fins i tot es va publicar un anunci en el Butlletí Oficial de la Província en el qual indicava que el resguard, identificat amb el número 178-049 48.907-045, esperava el seu amo.
Queda, però, el procés judicial, ja que són diversos els que han demanat a la Justícia que decideixi qui és l'amo, ja que en aquesta via la policia científica pot realitzar anàlisis d'empremtes dactilars o d'altres restes per determinar la seva procedència. L'únic requisit és acudir a dependències municipals i aclarir quan i on va ser segellat i també detallar quina és la marca inconfusible que va deixar el seu legítim propietari, que encara no s'ha revelat i que tampoc ha sabut precisar ningú.
Alberto Lema, que és regidor d'Ocupació i Economia Sostenible, s'encarrega de coordinar aquest procés durant les vacances de la titular d'Hisenda i Administració Pública, Eugènia Vieito. Aclareix l'edil que en els últims dies han acudit més de vint persones per reclamar la butlleta, però l'Ajuntament no ha estat capaç de trobar a ningú que pugui certificar que li pertany.
Si no apareix el propietari, el més probable és que es dicti que passa a ser propietat del venedor de loteria que el va trobar, que tindria així 4,7 milions d'euros lliures d'impostos, ja que el premi és anterior a la reforma de la Llei sobre el Impost de les Persones Físiques. Hi ha peticions per obrir processos civils i penals, que encara estan en tràmit, de manera que la decisió podria quedar posteriorment invalidada si es pren en una setmana.
La ciutat espera amb ànsia la resolució del cas i són molts els que lluitaran fins a l'últim moment per endevinar aquesta marca oculta que pot donar gairebé cinc milions d'euros. El misteri ja ha generat nombroses hipòtesis i llegendes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema