Mascarell diu que la taxa audiovisual va recaptar set milions fins al juny

27.09.2015 | 07:31

La taxa audiovisual suspesa pel Tribunal Constitucional el passat 14 de setembre va permetre al Govern recaptar 7 milions fins al mes de juny.
Així ho va avançar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una entrevista, durant la qual es va mostrar convençut que aquesta taxa "s'acabarà aplicant a Catalunya". "No sé si tardarem un any o dos, però n'estic convençut perquè és l'única solució. Si no, no hi haurà cinema", va precisar.
Paral·lelament, el conseller es va referir a la necessitat d'aprovar una nova Llei del Cinema, perquè els canvis del sector cinematogràfic l'última dècada i l'exigència de la Comissió Europea de modificar la norma actual han provocat que quedés pràcticament "obsoleta".
La taxa audiovisual aprovada pel Govern gravava les operadores d'internet amb l'objectiu de fomentar el sector audiovisual català. La mesura preveia recaptar aproximadament uns 20 milions d'euros l'any aplicant una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada connexió a Internet contractada en el territori català. Per Mascarell, 7 milions d'euros de recaptació el primer any, quan encara s'estava comprovant la facturació de les empreses, és un "gran èxit".
A principis d'any, el govern espanyol va donar nou mesos a la Generalitat per negociar un acord sobre la taxa, amenaçant de portar-la al Tribunal Constitucional si no s'arribava a un acord, com va acabar passant finalment.
El conseller també va defensar que el model de taxa audiovisual que va aprovar el Govern està "modelada" seguint algunes de les "millors taxes en l'àmbit europeu", com la d'Alemanya o França.
En l'entrevista, Ferran Mascarell es va mostrar convençut que caldrà dissenyar una nova Llei del Cinema i va avançar que, si no s'haguessin avançat les eleccions al Parlament, ara "s'estaria discutint".
El conseller va esgrimir la necessitat d'aprovar una nova norma per les modificacions que ha patit el sector des que es va aprovar, la crisi d'espectadors al cinema sumada a l'exigència de Comissió Europea de canviar alguns articles de la llei en considerar-la "discriminatòria".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Què saps sobre Bob Dylan?
Què saps sobre Bob Dylan?

Què saps sobre Bob Dylan?

Posa a prova els teus coneixements sobre el cantant guardonat amb el Nobel de Literatura

La matèria fosca podria ser la responsable de l´extinció dels dinosaures

La física nord-americana Lisa Randall defensa la teoria d'un impacte provocat per la densitat i la...

XLVIII Peregrinació a Lourdes dels amics del Rosari

El grup va comptar amb l'acompanyament de mossèn Josep Pou

Mor als 38 anys Jia Jia, l´ós panda més longeu del món

L'ós panda en captivitat més longeu del món, Jia Jia, va morir diumenge a la...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema