Mor als 93 anys d'edat el compositor valencià Manuel Oltra i Ferrer

És autor de nombroses sardanes, peces simfòniques per a cobla i obres per a veu i orquestra

27.09.2015 | 07:31

El compositor i professor de música Manuel Oltra i Ferrer, autor de nombroses sardanes, peces simfòniques per a cobla i obres per a veu i música orquestral, va morir divendres a la nit als 93 anys d'edat, va informar la Confederació Sardanista de Barcelona.
Nascut el 1922 a València, Oltra va ser mestre al Conservatori Superior de Música de Barcelona i va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2010. La família d'Oltra es va traslladar a Barcelona quan encara no tenia un any, i és a la capital catalana on va viure i on va dur a terme la seva activitat professional.
Oltra va ser deixeble de músics destacats com Eduard Toldrà o Joaquim Zamacois i va ser catedràtic d'harmonia, contrapunt, fuga i formes musicals del Conservatori Superior de Música de Barcelona (1959-1987), del qual va ser sotsdirector de 1973 a 1981.
Entre les seves composicions figuren més de 30 sardanes, com De matí, de matinet, Present de nocesMontjoliu; sardanes corals, com Pregària; peces simfòniques per a cobla, com La filadoraRapsòdia per a piano i cobla; més d'un centenar de ballets per a cobla, com La contradansa d'AlentornEls bombers barcelonins, i obres simfòniques per a orquestra, com Simfonia EsparsaDoble 5: Suite.
El compositor va rebre nombrosos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (2010), el Premi Nacional de Música en l'apartat de composició (1994); el Premi Nacional Agustí Borgunyó (2006) o el Premi de la Crítica del concurs La Sardana de l'Any (1974).
Un dels últims homenatges a Oltra va ser organitzat pels Amics dels Concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica el dia 12 de juny de 2012 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema