Les autoritats egípcies han recuperat una estela (monument) que va ser portada de contraban al Regne Unit i que data de l'Imperi Nou faraònic (1539-1075 aC), segons va anunciar ahir el ministre egipci d'Antiguitats, Mamduh al Damati.

En un comunicat, el responsable governamental va explicar que el seu ministeri va adoptar totes les mesures necessàries per recuperar aquesta peça després de rebre informacions de la seva possible venda per part d'un comerciant d'antiguitats britànic.

Al Damati va destacar que tots els òrgans competents -Interpol, les autoritats britàniques i l'Ambaixada egípcia a Londres- van unir els seus esforços perquè l'estela fos retornada a Egipte, on està previst que arribi a les pròximes setmanes.

Per la seva banda, el director general del Departament d'Arqueologia Recuperada, Ali Ahmed, va assenyalar que la peça formava part d'un mur -probablement d'un temple construït de pedra caliza-, mesura 43 per 67 centímetres, té un esculpit que representa al faraó Seti I acompanyat de dues divinitats i que indica que prové de la ciutat d'Asiut, al sud del Caire.