carta setmanal

"nada te turbe, nada te espante"

12.10.2015 | 07:33
"nada te turbe, nada te espante"
"nada te turbe, nada te espante"

El dijous, dia 15, celebrem la festa de santa Teresa de Jesús, santa Teresa d'Àvila, per recordar els 500 anys del seu naixement. Vaig participar en la Trobada Europea de Joves a Àvila el mes d'agost oferint una catequesi i una reflexió a un bon grup de nois i noies, a més de presidir l'Eucaristia amb els joves pelegrins catalans al monestir de La Encarnación.
Tot preparant la catequesi amb el títol "En tiempos recios, amigos fuertes de Dios. Santa Teresa, su tiempo y el nuestro", vaig descobrir la gran aportació de la santa a la seva època, el segle XVI.

Canvi d'època semblant al del nostre temps
Santa Teresa va viure durant el segle XVI (1515-1582), una època de molts canvis: en l'economia, pel pas d'un sistema feudal a un sistema comercial; en política, perquè es va construint Europa; en el camp social, per la decadència de la noblesa feudal, el creixement de la burgesia i l'aparició de nous tius de pobresa; en l'aspecte religiós apareix una crisi de la religiositat -paral·lela a la fi de l'edat mitjana- amb l'inici de la reforma de l'Església per camins divergents, alguns de ruptura... no només fou una època de canvis, sinó un canvi d'època. Nosaltres estem vivint quelcom semblant amb l'afegitó de la rapidesa el nostre temps i de la globalització, afavorida per les xarxes socials.
Santa Teresa va aportar-hi "lo poquito que hay en mí", com escriu ella mateixa. Avui, aquella centúria és considerada el segle de Santa Teresa. Com diu un testimoni d'avui, "viu el temps present i omple'l d'amor".

A la recerca de la pròpia vocació
Va viure moltes dificultats per anar descobrint la pròpia vocació i el que Déu li demanava en cada etapa de la seva vida. Ho expressa bellament amb una pregària en forma de poema que va repetint: Dadme riqueza o pobreza/Dadme consuelo o desconsuelo/Dadme alegría o tristeza/ Dadme infierno o dadme cielo /Vida dulce, sol sin velo,/ pues del todo me rendí. ¿Qué mandáis hacer de mí? [...] (Extret del full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

L'esquelet de la pujada Rei Martí.
Girona viu sobre una catifa d´esquelets romans

Girona viu sobre una catifa d´esquelets romans

El doctor Josep Maria Nolla recorda que els darrers anys s'ha recuperat "una cinquantena" de...

Una exposició evoca Mercè Huerta

Es podrà visitar fins al 30 de desembre

Detinguda al Pakistan la nena afganesa del retrat de «National Geographic»

Detinguda al Pakistan la nena afganesa del retrat de «National Geographic»

Sharbat Gula, que viu en un camp de refugiats, ha estat acusada de suborn i falsedat documental...

El virus de la sida va passar del Carib a Nova York en la dècada dels 70, segons un estudi

El virus de la immunodeficiència humana de tipus 1 (VIH-1), el més comú fora...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema