Girona rep una peça artística i el fons documental del grup teatral Tripijoc

El cavall alat de l'espectacle «Aliqué», del 1986, dissenyat per Kim Bover, s'ha ubicat al teatre

29.10.2015 | 10:02
El cavall alat que formava part de l´escenografia d´«Aliqué», a la zona del vestíbul del primer pis del teatre.

L'Ajuntament de Girona ha rebut la donació del fons documental del grup teatral gironí Tripijoc i d'una peça artística creada per Kim Bover que s'ha ubicat al Teatre Municipal. El fons passarà a formar part de l'Arxiu Municipal de Girona per garantir-ne la conservació i la divulgació entre els investigadors i la societat en general.

L'Ajuntamet posa en relleu el valor cultural i cívic per a la investigació de la peça i del fons documental, consistent en fotografies i imatges de la trajectòria artística del grup, des del 1978 al 1995; en un recull de notícies publicades en diversos diaris, i material com guions d'espectacles, partitures o dissenys de vestuaris, entre d'altres.

La peça, que passarà a formar part del fons municipal d'art, formava part de l'escenografia de l'espectacle Aliqué (1986) i va ser dissenyada per Kim Bover. Es tracta d'un cavall alat, de 2,30 metres d'alt per 4 metres d'ample i 3,5 metres de llarg, fet amb perfils de canya de bambú conformats en calent i relligats amb lligadures de cànem. Es podrà contemplar a la zona del vestíbul del primer pis del Teatre Municipal de la ciutat.

La donació, feta per Ramon Bover, Pere Madrenys, Joaquim Bover i Eusebi Bosch, administradors del grup Tripijoc, suposa la cessió gratuïta dels drets d'explotació del fons i el traspàs de la seva titularitat a l'Ajuntament, que en serà el propietari. Per la seva part, el consistori es compromet a posar l'obra i el fons documental a disposició dels investigadors i del públic en general i a mantenir-lo en condicions de seguretat i conservació, així com a digitalitzar el fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema