Girona rep una peça artística i el fons documental del grup teatral Tripijoc

El cavall alat de l'espectacle «Aliqué», del 1986, dissenyat per Kim Bover, s'ha ubicat al teatre

29.10.2015 | 10:02
El cavall alat que formava part de l´escenografia d´«Aliqué», a la zona del vestíbul del primer pis del teatre.

L'Ajuntament de Girona ha rebut la donació del fons documental del grup teatral gironí Tripijoc i d'una peça artística creada per Kim Bover que s'ha ubicat al Teatre Municipal. El fons passarà a formar part de l'Arxiu Municipal de Girona per garantir-ne la conservació i la divulgació entre els investigadors i la societat en general.

L'Ajuntamet posa en relleu el valor cultural i cívic per a la investigació de la peça i del fons documental, consistent en fotografies i imatges de la trajectòria artística del grup, des del 1978 al 1995; en un recull de notícies publicades en diversos diaris, i material com guions d'espectacles, partitures o dissenys de vestuaris, entre d'altres.

La peça, que passarà a formar part del fons municipal d'art, formava part de l'escenografia de l'espectacle Aliqué (1986) i va ser dissenyada per Kim Bover. Es tracta d'un cavall alat, de 2,30 metres d'alt per 4 metres d'ample i 3,5 metres de llarg, fet amb perfils de canya de bambú conformats en calent i relligats amb lligadures de cànem. Es podrà contemplar a la zona del vestíbul del primer pis del Teatre Municipal de la ciutat.

La donació, feta per Ramon Bover, Pere Madrenys, Joaquim Bover i Eusebi Bosch, administradors del grup Tripijoc, suposa la cessió gratuïta dels drets d'explotació del fons i el traspàs de la seva titularitat a l'Ajuntament, que en serà el propietari. Per la seva part, el consistori es compromet a posar l'obra i el fons documental a disposició dels investigadors i del públic en general i a mantenir-lo en condicions de seguretat i conservació, així com a digitalitzar el fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema