Un gran meteorit batejat com la "Gran Carbassa", per la seva coincidència amb la festivitat de Halloween, va assolir ahir al vespre el seu punt més proper a la Terra, quan es va aproximar a una distància només una mica més gran que la de la Lluna , per després seguir el seu viatge per l'espai. "Està a prop, molt a prop! (...) Sembla una calavera girant. És com el cap gegant d'un ós blanc", va exclamar l'astrònom Bob Berman, assenyalant les imatges de la roca estel·lar, anomenada tècnicament 2015 TB145, que va retransmetre per internet la comunitat Slooh, associada a l'Agència Espacial dels Estats Units (NASA).

Les imatges retransmeses en directe per la comunitat Slooh van retratar una brillant i veloç roca espacial, de la mida de quatre camps de futbol (400 metres de diàmetre) que es va desplaçar a una velocitat de 490.000 quilòmetres, fet que suposa una rapidesa 29 vegades superior a la de la bala d'un rifle. Els que van poder fer-se amb un petit telescopi van veure un punt brillant, que reflectia la llum de la Lluna i es desplaçava a una gran velocitat.

D'acord amb el catàleg de la NASA sobre objectes propers a la Terra, la "Gran Carbassa" ha estat l'objecte que passarà més a prop del nostre planeta fins a l'agost del 2027, quan es preveu que la roca 1999 AN10 s'acosti a gairebé 384.400 quilòmetres, la mateixa distància que separa el nostre planeta de la Lluna. El cos celeste va ser descobert el passat 10 d'octubre per un telescopi a Hawaii (EUA) i des de llavors s'han realitzat càlculs per precisar la seva òrbita, encara que mai va suposar un perill per a la Terra.

Els científics de la NASA van advertir que la influència gravitatòria de l'asteroide no tindria cap efecte detectable a la Terra, com marees o moviments en les plaques tectòniques.