Els Octubre premien Josep Ramon Bach i Miquel Àngel Estradé

El guardons, entregats ahir, també van distingir l'assaig del valencià Ferran Garcia-Oliver

01.11.2015 | 00:00
Miquel Àngel Estradé.
Miquel Àngel Estradé.

El poeta i dramaturg Josep Ramon Bach, el jurista i polític Miquel Àngel Estradé i el catedràtic de la Universitat de València Ferran Garcia-Oliver, van ser guardonats ahir en les categories de Poesia, Narrativa i Assaig, respectivament, en la 44a edició dels Premis Octubre, que anualment convoca l'editorial valenciana Tres i Quatre. A la present edició s'han presentat 151 originals (19 assaigs, 59 obres de narrativa i 73 de poesia), enfront dels 134 originals de l'any passat, 120 de 2013 i els 117 presentats a l'edició de 2012, segons va informar l'organització del certamen.
El Premi Vicent Andrés Estellés de poesia, dotat amb 3.000 euros, ha estat per a Josep-Ramon Bach per la seva obra Secreta Dàlia, en què l'autor "reflexiona sobre el temps i la bellesa, entre el passat i el futur incert". Bach (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg i entre els seus llibres publicats destaquen els que fan referència al mite personal de Kosambi: El narrador de contes africà; L'ocell imperfecte i El laberint de Filomena o un llibre d'aforismes poètics.
Miquel Àngel Estradé, amb l'obra L'assassí que llegía Vidal Vidal va ser guardonat amb el Premi Andròmina de narrativa, dotat amb 10.000 euros. El llibre guanyador tracta d'un assassí en sèrie que mata a la ciutat de Lleida i que, segons una periodista, llegeix les obres de Vidal Vidal i existeix una relació entre les seves novel·les i els assassinats. Estradé (Les Borges Blanques, 1957) és llicenciat en dret, filosofia i ciències de l'educació, ha estat alcalde de Les Borges Blanques per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i diputat al parlament català entre 2003 i 2006. Estradé ha publicat llibres com Del Catalanisme possibilista al nacionalisme radical (1089); El Fracàs d'un Estat (1995); Nacionalisme i globalització (2002); i L'home impassible (2014).
El Premi Joan Fuster d'Assaig ha estat atorgat a Ferran Garcia-Oliver per Nació, ancestres i ADN, un repàs a la literatura històrica i assaig que tracta dels relats que els erudits i pensadors han fet sobre els orígens dels valencians. García-Oliver (Beniopa, 1957) és catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València i membre del consell de redacció de la revista L'Espill. Les seves investigacions ocupen diversos àmbits, com la publicació de fons històrics, biografies, temes d'història agrària o temes feudals, amb obres com El Llibre d'Establiments de Gandia (1987); Ausias Marc; o La vall de les sis Mesquites.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Escolta els finalistes de l´Intro 2016
Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Rooms i Edward Estlin disputaran la final el 3 de novembre a l'escenari de Sant Feliu de Fires de...

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Les obres feia 14 anys que esperaven que el seu amo les reclamés Nou de les peces porten la firma...

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema