Dani Rovira, l'actor revelació del 2014, va dir ahir que l'equip d'Ocho apellidos catalanes, la seqüela de la pel·lícula espanyola més taquillera de la història, Ocho apellidos vascos, està «preparat» per a la seva estrena: «Més que no ens ha passat amb la primera, ja no ens passarà».

Rovira (Màlaga, 1980) ha parlat sobre el seu debut en la literatura amb un petit llibre de microrelats il·lustrats per Mónica de la Riva, Agujetas en las alas (Vers&Conte, Aguilar), i ha assegurat que, «tant si és un supermegaèxit com si fracassa, és bonic posat tot el cor i el millor que un té en allò que fa».

«La primera pel·lícula ens va agafar una mica d'improvís i ens va trasbalsar molt. Amb aquesta no creiem que sigui tant com amb la primera», reconeix l'actor, presentador i monologuista, que comparteix repartiment amb la seva nòvia en la vida real, Clara Lago, també en la segona cinta.

La pel·lícula, rodada a l'Empordà, que arribarà als cines el pròxim 20 de novembre, explica com Amaia (Lago) i Rafa (Rovira) passen un mal moment en la seva relació, així que decideixen trencar i separar-se.

Mentre ell torna a la seva Sevilla natal, ella se'n va a viure a Girona, però, quan Koldo (Karra Elejalde) s'assabenta que la seva filla s'ha enamorat d'un català anomenat Pau (Berto Romero), després de trencar amb Rafa, intenta posar-hi «remei».

Dirigida també per Emilio Martínez Lázaro, Ocho apellidos catalanes ha estat escrita pels mateixos guionistes de la primera, Borja Cobeaga i Diego San José, i a més de l'elenc protagonista, repeteix Carmen Machi i s'hi sumen Romero, Rosa Maria Sardà i Belén Cuesta.

Estrenada al març del 2014, Ocho apellidos vascos va acumular 56,2 milions d'euros a taquilla i va tenir 9,5 milions d'espectadors.