El papa Francesc va dir ahir que la divisió dels cristians és "un escàndol" enfront "de l'odi i la violència que esquinça la humanitat", per la qual cosa va instar a "progressar junts en el camí de la unitat".

Francesc va fer aquesta crítica a la falta d'unió cristiana, expressada en més d'una ocasió durant el seu pontificat, durant una trobada amb les comunitats evangèliques de la República Centreafricana a Bangui, tercera i última etapa del seu viatge a Àfrica, que s'acabarà demà.

"La divisió dels cristians és un escàndol perquè és, abans de res, contrària a la voluntat de Déu. És també un escàndol enfront de l'odi i la violència que estripa la humanitat, enfront de les nombroses contradiccions que s'alcen contra l'Evangeli", va manifestar.

En aquest sentit, va destacar l'esperit de "respecte mutu i de col·laboració" que existeix entre els cristians de la República Centreafricana i els va animar a continuar per aquest camí.

Des de fa "massa temps", va recordar, aquest país està marcat per "proves de violència", per milers de persones que han perdut la seva feina, la seva casa i els seus éssers estimats.

"Aquest sofriment comú i aquesta missió comuna són una ocasió providencial per progressar junts en el camí de la unitat", va ressaltar.

La República Centreafricana es troba en una situació inestable des que els exrebels Séléka -de majoria musulmana- van enderrocar el Govern de François Bozizé el 2013 i van provocar una reacció de les milícies anti-balaka (cristians i animistes).

S'espera que la visita del Papa permeti rebaixar la tensió entre musulmans i cristians per aconseguir les condicions de seguretat necessàries de cara a celebrar un referèndum constitucional el 13 de desembre i eleccions presidencials el 27, clau per al futur del país.