Girona encendrà els llums de la Hannukà el dia 13 de desembre

Com en els darrers anys, es farà un acte amb diversos col·lectius i hi
haurà música i "sufganiot"

05.12.2015 | 07:22
L´encesa de la Hannukà de 2014.

Girona celebrarà l'encesa de llums de la Hannukà -festa jueva de les llums- el diumenge 13 de desembre, a partir de les vuit del vespre, a a plaça del Vi. Aquesta festa, que significa la renovació de la llum, simbolitza la voluntat de Girona de ser ciutat de trobada i acostament de cultures, oberta a la llum d'un futur que contempli la riquesa de la diversitat.
L'acte consistirà en una presentació de la festa i la seva importància dins de la tradició jueva. Tot seguit, autoritats i col·lectius duran a terme l'encesa de les espelmes. L'acompanyament musical anirà a càrrec de la formació Ancient Groove i es podran degustar els sufganiot, bunyols tradicionals d'aquesta festivitat. L'acte està organitzat pel Patronat Call de Girona amb la col·laboració de l'Ajuntament, el bisbat de Girona, la comunitat musulmana, l'alumnat de segon d'ESO dels instituts Vicens Vives i Carles Rahola, el col·lectiu d'estudiants de llengua hebrera de l'Institut d'Estudis Nahmànides i la plataforma cultural jueva Mozaika de Barcelona.

Victòria sobre el poble grec
La Hannukà se celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari jueu i serveix per commemorar la victòria del poble jueu sobre l'ocupació grega, el segle II aC, així com la potserior purificació i renovació del Temple. La tradició consisteix a encendre una canelobre de vuit braços anomenat hanukkià, progressivament durant vuit dies, cada vespre amb una espelma més. Aquest any 2015, la festivitat començarà la nit del 6 de desembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema