Científics de Barcelona descobreixen un possible tractament per a la cirrosi

17.12.2015 | 07:16

Científics liderats per Raúl Méndez, investigador de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, i Mercedes Fernández, de l'Idibaps de Barcelona, han descobert un possible tractament per a la cirrosi, en identificar la proteïna CPEB4 com la molècula que cal inhabilitar per evitar la generació de nous vasos sanguinis anòmals associats a la cirrosi. La cirrosi hepàtica és una lesió crònica del fetge caracteritzada per l'acumulació de cicatrius (nòduls fibrosos) al teixit que interfereixen en l'estructura i el funcionament normal de l'òrgan. Les principals causes de les lesions hepàtiques cròniques són l'alcoholisme, l'hepatitis C i, en nombre creixent, l'obesitat.
El cúmul de cicatrius complica la circulació de la sang a través del fetge, generant una hipertensió portal (de la vena porta), i per tant, per alliberar pressió a la vena, es generen vasos sanguinis col·laterals, fora del fetge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema