El músic britànic David Bowie, mort el diumenge als 69 anys, va revelar fa més d'un any als seus col·laboradors més propers que patia càncer de fetge, segons declaracions del director teatral belga Ivo van Hove recollides ahir pels mitjans britànics.

Van Hove, que va treballar amb Bowie en el musical Lazarus, estrenat el 7 de desembre a Nova York, va afirmar que el músic va continuar escrivint «com un lleó» fins als últims dies i va tractar de mantenir en secret, excepte per al seu cercle més proper, una malaltia de la qual encara no es coneixen detalls de forma oficial.

«Em va dir fa més d'un any i tres mesos que tenia càncer de fetge, just després que l'hi haguessin dit a ell. M'ho va explicar perquè sabia que no podria estar sempre disponible», va explicar van Hove a la cadena dels Països Baixos ENS.

Bowie estava «molt fràgil físicament, no mentalment», durant els últims assajos de l'obra i «es va esfondrar per esgotament» després de l'estrena, malgrat que poc abans s'havia mostrat jovial.

Wendy Leigh, autora del llibre Bowie, the Biography, publicat al setembre de 2014, va dir per la seva banda a la cadena BBC que el músic patia altres problemes de salut. «Físicament, no solament havia de batallar amb el càncer. Com si això fos poc, també va patir sis atacs al cor en els últims anys».