Sergi Càmara reclama amb les seves fotos dignitat cap els refugiats arribats a Europa

09.02.2016 | 07:12

Els jardins del Palau Robert acullen des de divendres una exposició de Sergi Càmara, amb fotografies que donen a conèixer "l'odissea" de milers de refugiats en les seves rutes cap i a través del continent europeu. La mostra és una iniciativa del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades a partir de les fotografies de Càmara, que el 2015 va acompanyar durant mesos els passos dels refugiats -principalment sirians-, des de l'illa de Lesbos i seguint un llarg camí que travessa Macedònia, Hongria, Croàcia i Eslovènia.
Amb les imatges captades per Sergi Càmara, es visualitza bona part del camí que han recorregut milers de refugiats, fugint de la guerra i el caos, patint tota mena de riscos. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l'èxode de refugiats: les illes gregues de Lebos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d'entrada d'Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.
Càmara assegura que el que més l'ha impactat és "veure com s'està tractant aquesta gent un cop són a Europa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema