El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per avui una jornada de vaga i manifestació contra el decret del «3+2» que tindrà seguiment també a la Universitat de Girona (UdG) i es calcula que a una dotzena d'instituts de les comarques gironines, entre ells el Vicens Vives, el Narcís Xifra i el Santiago Sobrequès. En aquests tres instituts s'han previst actes reivindicatius.

La jornada de vaga tindrà es complementarà amb una manifestació que arrencarà a les 12h davant l'edifici de Les Àligues de la UdG, per desfilar pel centre de la ciutat de Girona i finalitzar davant l'edifici de la Generalitat. Aquesta manifestació sumarà estudiants universitaris i de batxillerat.

Els estudiants sindicalistes del SEPC van arribar ahir a un acord amb els degans de les facultats de Lletres i d'Educació. Segons va explicar ahir Josep Puig, membre del SEPC, l'acord contempla que no hi haurà piquets al Campus Barri Vell, a canvi d'una suspensió total de les classes entre les 10:30 i les 12 hores. En canvi, a les facultats del Campus de Montilivi de la UdG sí que es preveu l'actuació dels piquets. Ahir a l'hora de tancar aquesta edició no s'havia descartat la possibilitat que alguns estudiants intentessin fer nit a la facultat de Dret.

L'acord entre deganats del Barri Vell i estudiants sindicalistes ha estat possible en el marc del posicionament del rectorat a favor de la protesta contra l'anomenat «decret del 3+2».

Així, professors i el mateix degà de Lletres, Josep Gordi, participaran a les 10:30h davant Les Àligues en un acte reivindicatiu i explicatiu dels motius de la vaga.