Universitat i instituts estan avui cridats a la vaga contra el «3+2»

03.03.2016 | 07:23

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per avui una jornada de vaga i manifestació contra el decret del «3+2» que tindrà seguiment també a la Universitat de Girona (UdG) i es calcula que a una dotzena d'instituts de les comarques gironines, entre ells el Vicens Vives, el Narcís Xifra i el Santiago Sobrequès. En aquests tres instituts s'han previst actes reivindicatius.
La jornada de vaga tindrà es complementarà amb una manifestació que arrencarà a les 12h davant l'edifici de Les Àligues de la UdG, per desfilar pel centre de la ciutat de Girona i finalitzar davant l'edifici de la Generalitat. Aquesta manifestació sumarà estudiants universitaris i de batxillerat.
Els estudiants sindicalistes del SEPC van arribar ahir a un acord amb els degans de les facultats de Lletres i d'Educació. Segons va explicar ahir Josep Puig, membre del SEPC, l'acord contempla que no hi haurà piquets al Campus Barri Vell, a canvi d'una suspensió total de les classes entre les 10:30 i les 12 hores. En canvi, a les facultats del Campus de Montilivi de la UdG sí que es preveu l'actuació dels piquets. Ahir a l'hora de tancar aquesta edició no s'havia descartat la possibilitat que alguns estudiants intentessin fer nit a la facultat de Dret.
L'acord entre deganats del Barri Vell i estudiants sindicalistes ha estat possible en el marc del posicionament del rectorat a favor de la protesta contra l'anomenat «decret del 3+2».
Així, professors i el mateix degà de Lletres, Josep Gordi, participaran a les 10:30h davant Les Àligues en un acte reivindicatiu i explicatiu dels motius de la vaga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema