El Bisbat celebra demà el Dia del Seminari. Habitualment es fa el diumenge més proper a Sant Josep, però enguany s'ha avançat una mica per no coincidir amb el diumenge de Rams. En aquests moments, la diòcesi de Girona compta amb sis seminaristes dels 98 que hi ha a Catalunya.

Es tracta d'una jornada de sensibilització de la ciutadania i les parròquies sobre la importància de suscitar vocacions al sacerdoci. El delegat de Joventut del Bisbat, Jordi Callejón, afegeix que també és una ocasió «per posar de relleu la importància que tot cristià descobreixi la seva pròpia vocació específica» i el sentit de la seva participació activa en el si de la comunitat cristiana.

Per la seva banda, el rector del Seminari de Girona, Jordi Font, assenyala que, a més de ser un espai de formació i convivència, el seminari és també «un temps important per a l'acompanyament del discerniment personal, tot coneixent més a prop el que significa i què comporta avui ser capellà». Font assegura també que en la societat actual «s'és molt conscient de la necessitat d'oferir un bona formació i preparació personal i acadèmica als candidats al sacerdoci».

Durant aquesta jornada, els fidels també estan cridats a col·laborar i fer la seva aportació econòmica per al sosteniment del Seminari i al cost de vida dels seminaristes i la seva formació. L'any passat, la col·lecta del Dia del Seminari a la diòcesi de Girona va recaptar 83.963,28 euros. Aproximadament un 60% s'ha destinat al manteniment del Seminari diocesà i els diferents organismes que acull. Un 35% s'ha destinat al cost de vida dels seminaristes i a la seva formació a la Facultat de Teologia i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. La resta s'ha destinat a activitats vocacionals i de sensibilització.