Uns 500.000espanyols pateixen glaucoma sense saber-ho

14.03.2016 | 07:14

Quan els símptomes apareixen ja és tard i la malaltia, en general, està avançada. Per això, prop de 500.000 espanyols la pateixen sense saber-ho i es coneix com la malaltia silenciosa. És el glaucoma i a Espanya afecta un milió de persones.
Es tracta d'una malaltia ocular que comporta la pèrdua de visió a causa del dany progressiu que es produeix en el nervi òptic. El glaucoma és la segona causa de ceguesa a Espanya per darrere de les cataractes.
El principal factor de risc és la hipertensió ocular, de manera que si la pressió a l'interior del globus ocular augmenta, es comprimeix el nervi òptic i es danyen les neurones que el formen.
"La peculiaritat d'aquesta malaltia és que, en la fase inicial, els glaucomes més freqüents són asintomàtics i no notes la pèrdua de visió", va dir la presidenta de l'Associació de Glaucoma per a Afectats i Familiars (AGAF), Delfina Balonga, en el Dia Mundial del Glaucoma, que es va celebrar ahir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema