La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, ICREA, ha reconegut amb el premi ICREA Acadèmia el talent de 30 investigadors del sistema universitari català, entre els quals hi ha dos professors de la Universitat de Girona (UdG), Ramon Brugada Terradellas en l'àrea de Ciències de la vida i la medicina, i Xavi Ribas Salamaña en Ciències experimentals i matemàtiques.

Els 30 professors guardonats amb el premi ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun, durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d'expansió de la seva activitat investigadora.

Els investigadors van rebre la distinció ahir de mans del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Per universitats, la que té més professors ICREA és la Pompeu Fabra (8), seguida de l'Autònoma de Barcelona (6), la de Barcelona (5), la Politècnica de Catalunya (5), la Rovira i Virgili de Tarragona (3), la de Girona (2) i la de Lleida (1).

Per àrees de coneixement, les més beneficiades són ciències experimentals i matemàtiques (7), tecnologia i enginyeria (7) i ciències de la vida i la medicina (7).