La primavera i el bon temps conviden a la lectura. Obrir un llibre i posar-se a llegir més que una bona costum hauria de convertir-se en una obligació. A continuació et proposem 10 llibres que enganxen; els obriràs i no podràs tancar-los fins que no hagis arribat fins a l'última pàgina.

'El Codi Da Vinci', de Dan Brown

Injuriat i lloat a parts iguals, ´l'obra mestra´ de Dan Brown combina acció, misteri, conspiració i religió sense més pretensió que divertir. I ho aconsegueix. El lector poc exigent o que no està acostumat a llegir, trobarà en el ´El Codi Da Vinci´ un entreteniment de primer ordre.

'El poder del perro', de Don Winslow

La gran obra de Don Winslow és aquest thriller èpic i fronterer sobre la lluita contra el narcotràfic. Un policia de la DEA d'origen hispà haurà de bregar amb policies corruptes, delators, prostitutes, assassins a sou i un capo de la droga sense el més mínim sentiment d'humanitat. Un llibre que abasta sang, suor i pols.

'El Padrí', Mario Puzo

Eclipsada per la meravellosa adaptació al cinema que va fer Francis Ford Coppola, 'El Padrí' és la novel·la mafiosa per excel·lència. Un complex retrat del món de la màfia explicat com mai abans s'havia fet. El llibre explora de forma minuciosa la vida i negocis del clan Corleone, encapçalat per Don Vito, un tipus lleial amb els seus amics i implacable amb els seus enemics.

'Memòries d'una gesha', d'Arthur Golden

El misteriós món de les geshas de Kyoto posat en escena per una d'elles, la bella Sayuri. La fascinant vida d'una nena que, de portar una vida miserable, va passar a convertir-se en una de les geshas més famosa de Japó.

'L'ombra del vent', de Carlos Ruiz Zafón

El Cementiri dels Llibres Oblidats guarda un llibre maleït que introduirà al jove protagonista de 'L'ombra del vent' en un laberint d'intrigues i secrets en la Barcelona de la primera meitat del segle XX, que canviarà el rumb de la seva vida.

'Els avantatges de ser un marginat', de Stephen Chbosky

Una tragèdia canvia la vida a Charlie, un adolescent de 15 anys. El seu millor amic s'ha suïcidat i Charlie ha d'afrontar un nou període en la seva vida: el pas a la maduresa. Coneixerà a Sam i Patrick, els qui li descobriran un món en el qual les drogues, l'alcohol i la música són una prioritat.

'Los trapos sucios', de Neil Strauss

El sexe, les drogues i el rock n´roll també es donen la mà en la salvatge autobiografia de Mötley Crüe. Una obra plena d'excessos explicada pels seus propis protagonistes: Vince Neil, Nikki Sixx, Tommy Lee i Mick Mars. Aquest llibre converteix al qui ho llegeix, en fan absolut d'aquests quatre genets desbocats del hard rock angelí.

'L'església del mar', d'Ildefonso Falcones

En la Barcelona del segle XIV, la construcció de l'Església de Santa María del Mar, la catedral mariana més gran mai coneguda, es barreja amb la història del jove Arnau, un serf que fuig de les vexacions del seu senyor. Una novel·la de traïció, venjança, lleialtat i amor.

'Els pilars de la terra', de Ken Follett

La novel·la que va encastellar definitivament a Ken Follett com a rei de el ´best seller´ també gira entorn de la construcció d'una catedral a l'edat mitjana a la ciutat anglesa de Kingsbridge. Aquest és el marc en el qual es desenvolupa una història la qual s'entrellacen les inoblidables vides de personatges de diferent pelatge.

'Un monstre em ve a veure', de Patrick Ness

Aquest mateix any arribarà als cinemes de tot el món l'adaptació que el director espanyol JA Bayona ('L'impossible') ha fet de la novel·la de Patrick Ness sobre un nen, la seva mare malalta i el monstre que ve a visitar-lo totes les nits. En el film podrem veure a Felicity Jones, Liam Neeson i Sigourney Weaver.