Del Comanegra a la Mare de Déu del Mont i per les valls de Salarsa i de Sant Aniol, l'Alta Garrotxa és Carr-Moor. «Un món imaginari -va definir ahir Carles Batlle- que té elements similars als de la romanització i la prehistòria». El dramaturg Carles Batlle és l'autor de Kàrvadan, una trilogia d'aventures que per Sant Jordi arribarà al final amb el tercer liurament, De la sang dels blaus.

El tercer lliurament deixa resolts els enigmes plantejats a La llegenda de l'impostor i Sota l'ombra del drac de pedra, els dos traduïts al castellà. De la sang dels blaus serà presentat dissabte 19 d'abril a Can Trincheria, a Olot. A més de l'autor, hi intervindrà l'escriptor Esteve Miralles.

En la trama de la trilogia, Pol Bàrsac i el seu amic, Jan, fugen de la policia per haver participat en els aldarulls de les manifestacions dels Indignats. S'amaguen a l'Alta Garrotxa, on entren dins de la cova de can Bellús que els condueix al Carr-mor. Es tracta d'un lloc habitat per humans i animals fantàstics. Els habitants de Carr-mor confonen Pol amb l'estranger designat pels deus per guarir les dones que han estat mares d'una malaltia que les mata. Per sobreviure, Pol es fa passar per l'estranger amb poders curatius i coneix una princesa que l'acompanya en la seva missió i amb la qual viurà una apassionada història d'amor.

Els paisatges de Carr-Mor són l'Alta Garrotxa, un territori que Batlle descriu amb precisió. Els rius i les muntanyes estan presidits per la carena del Canigó que ajunta els cims nevats amb els núvols blancs del cel blau.

La geografia escenari del món on ha anat a parar Pol Bàrsac és tan realista perquè l'autor va dur a terme diverses sortides per l'Alta Garrotxa. Segons ell escriu, el cim de la Mare de Déu del Mont a la trilogia és Mun-bur, el Comanegra és Bloc-dan, el Doom-dan és el Bassegoda i l'Adelkar és el Canigó. El campament de l'exèrcit lunburià se situa al Pla de les Ànimes (Pla del Vi).

En aquest món a més de persones hi viuen animals salvatges de dimensions espectaculars. Aligues gegants i un rei felí. El gran gat presideix la processó que comença la història del darrer volum. És una història que es pot seguir sense haver llegit les dues primeres. El tercer lliurament ha estat editat pel segell garrotxí Alio Collectio. Els dos anteriors van ser publicats per la Galera.