Alerten que una sentència posa en perill molts festivals de música

13.04.2016 | 07:17

L'entitat que aglutina als mànagers, promotors i representants de Catalunya (ARC) va avisar ahir que la ubicació de molts festivals perilla després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna la raó a un matrimoni que viu prop de l'espai on se celebra el festival Nowa Reggae, al recinte Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, i que va denunciar la concessió de la llicència municipal assegurant que els concerts impedien el descans dels veïns.
A més, l'alt tribunal anul·la la concessió del permís per organitzar el festival Nowa Reggae concedit el 2011, que haurà de buscar nous espais per a la seva celebració, i de la festa de la presentació del Vida Festival.
Segons ARC, ara es dóna peu a veïns d'altres poblacions a denunciar en el mateix sentit. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a més, haurà de pagar 3.000 euros al matrimoni denunciant.
En el comunicat, l'entitat diu que se sent «preocupada» per aquesta resolució judicial ja que «es pot fer extensiva a qualsevol concert que excedeix els volums marcats per la llei i que se celebri fora de la programació de festes tradicionals, com la Festa Major».
«Aquesta sentència posa en estat d'alerta tots els ajuntaments de Catalunya», adverteix ARC.
D'altra banda, l'associació reitera en una de les seves «reivindicacions endèmiques», com és el reconeixement de la música com una activitat cultural i no com un entreteniment.
En el judici, l'Ajuntament de Vilanova sostenia que va atorgar una llicència extraordinària per al festival, la qual permet límits superiors de decibels. L'acusació s'hi oposava amb l'argument que un festival anual no és un fet esporàdic, sinó programat i, per tant, la llicència està mal concedida. La sentència estableix jurisprudència i per això ha posat en alerta altres ciutats perquè l'acusació no és contra el festival sinó contra l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema